Què fem?




Serveis a les famílies (SAF)Ayuda, Refugiados, Refugio

  1. Entrevista d’acollida i d’informació: on es dóna suport humà i orientació personalitzada en funció de la problemàtica que presenta cada cas.
  2. Assessorament individual a les famílies, suport psicològic  i emocional ,  en cada etapa i/o moment de la malaltia.
  3. Grups d´Ajuda Mútua (GAM´s):  Neixen de la necessitat de les famílies d’un suport, ajuda i comprenssió . Les famílies aprenen de l’experiència de les altres. A més tenen l’oportunitat de relacionar.se i fer noves amistats, evitant així la tendència a l’aïllament.
  4. Grups Psicoeducatius: conduïts per un professional, Psicòloga, dirigits a augmentar el coneixement de la malaltia i la capacitat de manejar.la en el dia a dia de la manera més eficient i eficaç possible. Amb això, s’intenta dotar a la família “de les estratègies necessàries per a afrontar millor els problemes que sorgeixen en la convivència i de la cura de les persones amb malaltia mental “.
  5. Conferències, xerrades informatives i col·loquis sobre temes actuals i d’interès a càrrec de professionals especialitzats en el camp de la salut mental: Psiquiatres, Psicòlegs, Advocats.
  6. Activitats d’oci i culturals: sortides en les quals les famílies poden relacionar-se i fer noves amistats: auditori apropa, festes, sopars, cinema, visites a museus, exposicions culturals.
  7. Visites a domicili en els casos que es valori necessari.

Serveis a les persones afectades de malaltia mental



  1. Suport i  Assessorament Psicològic individual a les persones amb transtorn mental.
  2. Teràpia cognitiu-conductual a les persones amb transtorn mental.
  3. Acompanyament Terapèutic (AT): consisteix en acompanyar a la persona afectada de malaltia mental en aquelles etapes i/o moments en els quals per motiu de la seva malaltia es troba amb dificultats o malestar i necessita d’ajuda. L´AT es realitzarà per un professional, que s’apropa al lloc on està el pacient per ajudar-lo en la seva rehabilitació. Els objectius es planificaran d’acord amb les seves necessitats i es realitzarà un programa personalitzat per a cada usuari.
  4. Tallers Rehabilitadors i d’inclusió social, les persones afectades de malaltia mental presenten una problemàtica complexa que afecta a aspectes diversos: funcionals, relacionals, cognitius, que dificulten la seva relació amb l’entorn social i comunitàri. Els tallers són espais grupals en el que s’ofereix una temàtica concreta. Els ajudarà a adquirir recursos propis i externs per a un millor funcionament psicosocial. Estan en funcionament els Tallers següents: informàtica (dos nivells), anglès (nivells : inicial, mitjà i conversa), relaxació, ioga, arteteràpia,  senderisme, Teatre, sortides culturals i de lleure, Poesia, etc. Tots adaptats a les necessitats dels usuaris. (Adjuntem full detallat de tots els Tallers, horaris i lloc de realització)
  5. Punt de trobada i sortides els diumenges, amb l’objectiu de què les persones afectades de trastorn mental es relacionin i surtin de l’aïllament, amb la finalitat d’establir noves relacions que no siguin les estrictament familiars, i així poder ampliar la seva xarxa social, participant en espais normalitzats.
Visites a hospitals: es realitzaran visites a hospitals a les persones afectades de trastorn mental, que hagin presentat una recaiguda, descompensació, crisi... i es donarà suport a les famílies en aquestes situacions d’ingressos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens encantarà saber què en penses. Deixa'ns el teu comentari.