Qui Som






Ressorgir és una Associació de Familiars de persones afectades de malaltia mental de Barcelona. L’Associació està formada per familiars, col.laboradors, malalts mentals i voluntaris.


Els nostres esforços i objectius estan dirigits a :


  • Promoure la qualitat de vida de les persones que pateixen malaltia mental greu i la dels seus familiars.
  • Reivindicar l’adequada atenció integral i na major acceptació social de la persona afectada de malaltia mental.

És una Associació nascuda el mes de maig del 2008.


El mes de juny de 2012 és declarada d’Utilitat Pública pel Departament de Justícia, estem federats a la Federació Salut Mental Catalunya i inscrits al Registre d’Entitats i Establiments Socials del Departament de Benestar i Família i en el Cens de Voluntariat de Catalunya, amb el número: 001579-000.


Segons estudis de l’Organització Mundial de la salut, al llarg de la vida, un 1% de la població mundial patirà d’esquizofrènia. Això sense distinció de raça, sexe o condició social. I una de quatre persones patirà d’una malaltia mental en el decurs de la seva vida.


A Barcelona el 12% de la població es troba en risc de patir un transtorn mental al llarg de la seva vida. La crisi econòmica també hi ha impactat de manera molt relevant i és el detonant de molts transtorns.


Fins el moment el col.lectiu de malalats mentals ha sigut molt desconegut per la societat, existint moltes vegades una absoluta manca de comprenssió de la problemàtica que pateixen aquestes persones.


El pes de la cura i atenció del malalt recau en un 84% dels casos, en les pròpies famílies, la meitat de les qual seuperen l’edat dels 60 anys. L’Administració , tras la posada en marxa de la Reforma Psiquiàtrica en 1984, no va establir els mecanismes alternatius suficients tant d’atenció a les famílies per afrontar la convivència amb el malalt mental, com de nous recursos o dispositius sanitaris i socials necessaris per una adequada atenció de les persones que pateixen transtorns mentals greus.

Tot aixó dóna com a resultat la situació, en molts casos, angoixant, de les pròpies famílies que pateixen el problema. D’aquí que va nèixer Ressorgir, aglutinant a aquetes persones en la recerca d’objectius comuns.

L’objectiu de l’Associació “RESSORGIR” és donar informació, suport, ajut i assessorament emocional i psicològic a les famílies amb persones que pateixen de malaltia mental. I tractem d’aconseguir.los a travès de la realització de diferents Serveis dirigits a fomentar l’ntegració social del malalt mental i una vida plena i feliç.


Familia, Los Niños, Puesta DelLa família és un pilar bàsic en el procés de rehabilitació de les persones que pateixen una malaltia mental. Les famílies, sovint, pateixen d’angoixa, depressió, culpabilitat, manca d’informació i una gran incertesa davant el futur del seu familiar malalt. Es vol dotar a les famílies d’eines i instruments personals per fer front a la malaltia, millorant l’estat d’ànim i la sobrecàrrega física i emocional que comporta la malaltia i la convivència diària, no exempta de dificultats, amb el malalt mental, i augmentar així, la seva qualitat de vida en tots els àmbits.


Ressorgir ofereix Serveis per donar estratègies a les famílies i abordar els problemes de convivència que es deriven de la malaltia, tot augmentant els recursos de les famílies per disminuir l’impacte de la malaltia en la família, i poder així millorar la relació amb el malalt i la convivència dins el nucli familiar.


Aportar informació permanent a les famílies sobre temes d’interès actuals mitjançant conferències i xerrades. Lluitar perquè es conegui la realitat de les persones que pateixen de trastorn mental, integrant-les en els entorns comunitaris, a més de desenvolupar una tasca de sensibilització i desestigmatització vers les persones afectades de malaltia mental.

El tractament terapèutic en aquests malalts abarca múltiples àrees, però té fonamentalment dos vessants : una primera eminentment farmacològica, i un altre segona de rehabilitació psicosocial.

Ambdues són igual d’importants a l’hora de millorar el pronòstic i evolució d’aquestes malalties.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens encantarà saber què en penses. Deixa'ns el teu comentari.